Gratis verzending binnen Nederland & België

4.9 SSSSS (283 reviews)

Mail ons

info@binnenzoet.nl

Account

Log in

Home » Behanginstructies

Behanginstructies

Moet ik dit nu echt lezen? Jazeker, een paar korte tips helpen enorm. En behangen met 2 personen ook 😉

Check, check, dubbel check.

Voordat de rollen uit het plastic gaan, controleer of de afbeelding en naam op de rol overeenkomt met je bestelling. Wij produceren één keer per week, dus zorg ervoor dat je genoeg rollen hebt besteld, op deze manier voorkom je mogelijke kleurverschillen.

 

Voorbereiding ondergrond

Heb je een nieuwbouwhuis of zijn je muren recent gestuct? Breng dan altijd eerst voorstrijk (primer) aan op je muur, dit voorkomt dat de muur alle lijm opzuigt. Weet je niet zeker of je muur behandeld is met voorstrijk? Smeer er dan voor de zekerheid een laagje voorstrijk op.

Vul ook alle gaatjes op, schuur oneffenheden glad, hoe vlakker de ondergrond, hoe mooier het behang erop komt.

Zorg ervoor dat je muur glad, schoon en droog is en dat de kamer een temperatuur heeft rond de 20 graden.

TIP: heeft de muur een totaal andere kleur dan je behang? Verf dan je muur waar de naden komen in een kleur die overeenkomt met het behang, dus iedere 50 cm. Hierdoor vallen eventuele openstaande naden minder op.

 

Loodlijn

Teken een verticale rechte lijn op je muur, zo’n 48 cm vanaf de linkerkant. Dit kun je doen met een waterpas of een touwtje met een gewicht eraan. Niet alle muren zijn even recht en zo komt je behang recht op de muur. 

Waarom 48 cm? Dan heb je een stukje overlap dat je wegsnijdt aan de linkerkant van de muur en start de eerste baan kaarsrecht.

 

Knip je behang per baan

Het behang is genummerd en deze volgorde moet aangehouden worden. Begin bij baan 1 aan de linkerkant van de muur. Let op: baan 2 en baan 4 zitten in tegenovergestelde richting op de rol. De bovenkant staat aangegeven met een pijltje.

 

Smeren maar!

Bij vliesbehang dient de muur ingesmeerd te worden. Doe dit per baan en dus niet meteen de hele muur. Wij adviseren de Perfax Ready & Roll vliesbehanglijm.

Baan 1 start links van de muur. Neem wat extra lengte van het behang, zodat de boven- en onderkant van de muur op het einde strak afgesneden kan worden met een scherp stanleymes en een liniaal. Vervolgens weer zo’n 50 centimeter muur insmeren en baan 2 (die zit in tegenovergestelde richting op de rol) helemaal sluitend tegen baan 1 plakken. Zorg ervoor dat de banen echt goed tegen elkaar aan bevestigd worden, zo voorkom je achteraf naden in het behang. Wrijf van binnen naar buiten, zodat eventuele luchtbubbels eruit kunnen. Wanneer er lijm op je behang komt, dep het dan direct weg met een vochtig doekje. 

Heb je meerdere rollen besteld? Baan 1 sluit weer precies aan tegen baan 4.

Verwijder het schakelmateriaal en stopcontacten van je muur en plak het behang er vervolgens overheen. Met een scherp stanleymes kun je het behang eruit snijden.

 

Drogen

Behang moet rustig drogen voor het mooiste eindresultaat. Ramen dicht laten.

 

Genieten!

Pak een stoel, ga zitten, kijk naar je eindresultaat en geniet ervan!