Gratis verzending binnen Nederland & België

4.9 SSSSS (307 reviews)

Mail ons

info@binnenzoet.nl

Account

Log in

Home » Blog » Een lambrisering van behang, tips & tricks!

Een lambrisering van behang, tips & tricks!

door | 18 sep 2022

Je ziet het steeds vaker, een lambrisering van behang op de muur. Het ene gedeelte van de muur is geverfd, het andere deel is behang. Het ziet er super leuk uit en wij krijgen hier wekelijks meerdere mailtjes over. Tijd dus voor een blog met tips en tricks!

Stap 1: Muur verven
Verf eerst je muur in de gewenste kleur, je kunt hiervoor kiezen om de gehele muur te verven of alleen het gedeelte waar geen behang komt. Verf wel altijd een klein stukje extra, zodat het behang er mooi overheen valt. Wanneer je een heel donkere kleur verf neemt en juist weer heel lichte kleur behang kun je de verf erdoorheen zien. Maar bij de meeste combinaties zie je het niet.

Wanneer je te veel lijm smeert en dit wegveegt met een doek, kun je naderhand toch nog de lijmresten zien, de muur glimt dan iets meer waar de lijm zit, dat is zonde.

Stap 2: Muur insmeren met lijm
Wij adviseren de Perfax Ready & Roll vliesbehanglijm. Smeer de muur in met lijm per 50 cm breedte, maar smeer de laatste 2 cm lengte bij de lambrisering niet. Dit kun je beter op het einde doen. Wanneer je te veel lijm smeert en dit wegveegt met een doek, kun je naderhand toch nog de lijmresten zien, de muur glimt dan iets meer waar de lijm zit, dat is zonde. Een alternatief is het gebruik van schilderstape. Wanneer je deze tape precies op de scheiding van de lambrisering plakt, kun je de muur volledig insmeren. Zo komt de lijm niet op je strak geverfde lambrisering terecht.

Stap 3: Behang plakken en afsnijden
Zorg ervoor dat je boven en beneden een beetje speling hebt van het behang, een muur is nooit helemaal recht en dan kun je het met een scherp stanleymes mooi afsnijden. Gebruik een lange lat om de rand tussen behang en verf recht te kunnen afsnijden. Tip: Mocht je niet tevreden zijn over je afgesneden rand, je kunt er altijd nog een houten latje in de kleur van de verf overheen plakken.

Stap 4: Finishing touch!
Wanneer het laatste stukje van het behang niet helemaal vast zit, kun je bijverven mocht je niet helemaal recht hebben gesneden of je kunt het behang gaan vastplakken, zonder dat er lijmresten op de verf komen. Smeer met een klein kwastje een beetje lijm aan de onderkant van het behang en klaar is kees!

Maatwerk is in verhouding iets duurder, maar je bent vaak voordeliger uit dan standaard rollen.

Een rol behang bestaat bij ons uit 4 banen van 50 cm breed en 280 cm lengte, deze worden onderbroken door middel van een kniplijn na iedere baan. Wanneer je een lambrisering wilt maken, kun je het resterende stuk van een baan niet meer opnieuw gebruiken, omdat het patroon dan niet aansluit. Van het Bloementuin Behang bieden wij lambriseringsrollen aan, dit geldt ook voor het Wilde Bloemen Behang Licht en het Zeemeermin Behang Roze. Voor een lambrisering van andere patronen behang bieden wij maatwerk aan. Wanneer je muur 4 meter breed is, heb je normaal gesproken 2 rollen behang nodig en veel restbehang. Maatwerk is in verhouding wel iets duurder, maar omdat je veel minder behang nodig hebt, ben je wel voordelig uit dan twee standaard rollen. Voor interesse en een prijsopgave mag je ons altijd even een mailtje sturen naar info@binnenzoet.nl.

Ga je na het lezen van dit blog zelf aan de slag? Laat het ons weten hoe het ging in onderstaande reactie of tag ons in een foto, vinden wij heel leuk om te zien! Zet ‘m op, jij kunt dit!

Op zoek naar andere printjes die geschikt zijn voor lambrisering? Laat je inspireren in onze shop door alle mooie foto’s. Ook kun je ons volgen via Instagram en Pinterest.

Heel veel succes met de keuzes in jouw huis en mocht je nog vragen hebben, dan helpen we je graag!

Geschreven door Jacqueline
18 september 2022
Jacqueline is eigenaresse van Binnenzoet en geeft graag een kijkje achter de schermen. Een duurzame onderneming starten is altijd al een droom van haar geweest en met Binnenzoet hoopt ze jouw huis net wat gezelliger te maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *