Gratis verzending binnen Nederland & België

4.9 SSSSS (283 reviews)

Mail ons

info@binnenzoet.nl

Account

Log in

Home » Blog » Waarom een webshop in behang?

Waarom een webshop in behang?

door | 8 mei 2021

Hoi! Leuk dat je dit blog leest. Mijn naam is Jacqueline, 36 jaar en samen met mijn vriend Niels zijn wij Binnenzoet gestart. Een webshop in duurzaam en CO2-neutraal behang. Nou hoor ik je denken, wat is dan duurzaam en CO2-neutraal? En waarom een webshop in behang? Lees vooral verder en raak geïnspireerd door ons verhaal.

Ken jij ook het gevoel dat je tijdens de middelbare school hebt gekozen voor bepaalde vakken, daarna een opleiding afgerond, een baan gevonden, een mooi leven, maar na 10-15 jaar denk je, is het dit? Blijf ik hier nog 30 jaar werken? Ik heb nog dromen, ik wil zo graag iets anders, maar wat? Wat wil ik precies en vooral ook, durf ik mijn leven te veranderen?

De eerste stap naar een eigen onderneming

Ik heb een heerlijke parttime baan in het onderwijs! In de bovenbouw havo/vwo geef ik het vak bedrijfseconomie en hoop ik mijn leerlingen iets bij te brengen over ondernemerschap. Dat was blijkbaar de trigger om op zoek te gaan. Ik wilde ook graag ondernemen en nadat wij veel met interieur bezig waren voor ons nieuwbouwhuis, kwam het idee om te starten met een eigen webshop in behang met als uitgangspunt kleuren en patronen waar kinderen en ouders blij van worden. Onze dochter van 5 jaar wil het liefst zo veel mogelijk felle kleurtjes, spulletjes, unicorns, zeemeerminnen en ga zo maar door. Als moeder denk ik dan, aaahhh!! Dit is niet helemaal wat ik in gedachte had, want hoe krijgen we dit nou weer leuk passend in ons huis?

“Een eigen webshop in behang met als uitgangspunt kleuren en patronen waar kinderen en ouders blij van worden.”

Herkenbaar? Daarom zijn we Binnenzoet gestart. In onze ontwerpen hebben we rekening gehouden met de wensen van kinderen, maar dan in een kleur en stijl waar ouders ook van houden. Kind blij, ouders blij 🙂 Zo hebben we designs met ballerina’s, eenhoorns, dino’s, robots, dieren, maar dan in kleuren die matchen bij de rest van je woning. Naast kinderbehang hebben we ook een toffe collectie voor jouw woon- en slaapkamer.

Op zoek naar duurzaam behang

In de zoektocht naar een drukker zijn wij uiteindelijk terecht gekomen bij een Belgisch bedrijf. Het behang wordt met de nieuwste digitale technieken geprint met inkt op waterbasis die veel milieuvriendelijker zijn dan traditionele drukmachines. Het vliesbehang is PVC-vrij, FSC-gecertificeerd en door het drukken op moderne machines komen er geen schadelijke stoffen en geuren vrij. Daarnaast liggen er ruim 2.000 zonnepanelen op het dak en het behang wordt alleen op bestelling geproduceerd om verspilling tegen te gaan, dit alles maakt ons behang duurzaam. En dat voelt zo goed!

Waar wij ook bewust voor hebben gekozen is de commitment aan een goed doel door per rol behang een gedeelte van de opbrengst te doneren. Dit goede doel is bosbescherming, omdat behang voor een groot deel bestaat uit papier. Bossen slaan de meeste CO2 op, door weer een stukje terug te geven aan de natuur, kunnen we CO2-neutraal drukken. Lees meer over de duurzame keuzes die we gemaakt hebben.

Mocht je door het lezen van dit blog graag al onze ontwerpen zien? Laat je inspireren in onze shop door alle mooie foto’s. Ook kun je ons volgen via Instagram en Pinterest.

Lieve groetjes,
Jacqueline

Geschreven door Jacqueline
8 mei 2021
Jacqueline is eigenaresse van Binnenzoet en geeft graag een kijkje achter de schermen. Een duurzame onderneming starten is altijd al een droom van haar geweest en met Binnenzoet hoopt ze jouw huis net wat gezelliger te maken.

2 Reacties

 1. binnenzoet

  Hoi Sandra, wat toevallig dat jij ook in het onderwijs werkt en deze combi hebt, leuk! En fans zien we uiteraard graag 😉
  We werken samen met illustrator Lieke van Klijne Krabbels en ik ga zelf ook aan de slag met patronen en kleuren. Niels heeft een grafische achtergrond, dus dat helpt ook wel. Jij ook veel succes met je mooie bedrijf! Groetjes Jacqueline

  Antwoord
 2. Sans Doute Interieur

  Wat leuk om te lezen en ook veel herkenning. Ook ik werk in het (basis)onderwijs en ook ik ben sindskort gestart met mijn eigen onderneming voor interieuradvies. Nu al fan van jullie behangetjes! Ontwerpen jullie ze ook zelf? Veel succes met al jullie moois! Groetjes Sandra

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *