Gratis verzending binnen Nederland & België

4.9 SSSSS (307 reviews)

Mail ons

info@binnenzoet.nl

Account

Log in

Home » Blog » Van moodboard tot eindresultaat

Van moodboard tot eindresultaat

door | 15 jul 2021

In dit blog geven we je tips en inspiratie, hoe je zelf aan de slag kunt gaan met een moodboard en hoe je dit dan ook kunt realiseren tot een mooi eindresultaat!

Waarom nou eerst een moodboard maken? Op Instagram en Pinterest zie je zo veel inspiratie, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zo veel verschillende stijlen en kleuren zijn mooi, maar je wilt niet dat jouw kamer een mengelmoes wordt van verschillende stijlen.

TIP: maak een moodboard! Op deze manier zie je verschillende producten en stijlen en krijg je een goed beeld of alle kleuren bij elkaar matchen.

Voor onze dochter gingen wij aan de slag met het zeemeermin behang roze, dit behang is er overigens ook in het groen.

Werk in je moodboard van groot naar klein, dus begin met de verfkleur die bij het behang past. Wij kozen voor de kleuren Blush 267 en Rolling Fog Mid 159 van het merk Little Greene, dit wordt de basis voor haar slaapkamer.

Omdat we gekozen hebben voor een rustig kleurenpalet op de muren kun je veel kanten op met je accessoires. Mocht je in fysieke winkels op zoek gaan, neem dan altijd je behang- en verfstaaltje mee in je tas, dan zie je direct of de kleur matcht met je basis. Voor een meisjeskamer zijn er bijvoorbeeld veel verschillende roze tinten te vinden in winkels, maar niet alles past qua kleur bij elkaar. Dus een staaltje standaard in je tas meenemen is super handig!

In de huidige rotan stijl vind je tegenwoordig ook zoveel leuke producten, zoals een heerlijke papasan stoel en uiteraard een rotan spiegel en kapstok, deze mochten in ons moodboard niet ontbreken!

Onthoud dat een moodboard vooral is ter inspiratie, het uiteindelijke resultaat mag best een beetje anders worden!

Niet alles in de kamer hoeft nieuw te worden aangeschaft. Onze dochter had nog een mooie witte bedbank, maar omdat het zeemeermin behang roze ook licht is, hebben wij ervoor gekozen om een lambrisering aan te brengen in de kleur Blush. Dit geeft direct een totaal ander effect! Verf eerst de lambrisering en breng daarna het behang aan. Wij hebben het behang afgesneden met een lange lat van staal voor een strak eindresultaat. Je kunt er ook voor kiezen om een nog houten latje in de kleur van de muurverf erop te bevestigen.

Zo trots hoe deze meisjeskamer tot leven is gekomen. Durf ook gerust iets op te hangen op het behang, zoals een spiegel, wandplank of fotolijsten. Daarnaast is het ook leuk om na een tijdje eens te schuiven met wat meubels, zo krijg je met een kleine aanpassing toch een grote verandering in de slaapkamer.

Word je door het lezen van dit blog enthousiast over onze ontwerpen? Laat je inspireren in onze shop door alle mooie foto’s. Ook kun je ons volgen via Instagram en Pinterest.

Heel veel succes met je eigen moodboard, mocht je nog vragen hebben, dan helpen we je graag!

Geschreven door Jacqueline
15 juli 2021
Jacqueline is eigenaresse van Binnenzoet en geeft graag een kijkje achter de schermen. Een duurzame onderneming starten is altijd al een droom van haar geweest en met Binnenzoet hoopt ze jouw huis net wat gezelliger te maken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *